Kaikki meni niin kuin pitikin. Remontti pysyi aikataulussa ja kustannukset alitettiin.

Lue lisää

Taloyhtiöiden ja kiinteistöjen ilmastointi kuntoon

Huono ilmanvaihto, tunkkainen ilma ja vedon tunne ovat usein toistuvia valituksen aiheita, etenkin vanhemmissa kerros- ja rivitaloissa. Jos asunnossa on talvisin kylmä ja kesäisin kuuma, on valitukseen yleensä aihetta. Yleinen käsitys on, että vika on ikkunoissa. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Vedon tunnetta aiheuttaa tuloilman hallitsematon sisääntulo

Ilma ei tule asuntoon korvausilmaventtiileistä vaan se virtaa hallitsemattomasti ikkunan ja ovien raoista tai seinärakenteista. Monesti myös vanhojen korvausilmaventtiilien kautta tuleva ilma aiheuttaa vedon tunnetta. Modernit korvausilmaventtiilit säätyvät automaattisesti ulkoilman lämpötilan mukaan tai ohjaavat korvausilman katonrajaan. Parhaimmat ratkaisut ovat varustettu lämmitys- tai lämmöntalteenottojärjestelmillä. Tuloilman suodatuksella huolehditaan siitä, että asuntoon sisääntuleva ilma on aina puhtaampaa kuin ulkoilma

Huoneistokohtainen ilmanvaihto

Ilmanvaihto poistaa sisäilmasta liiallisen kosteuden, ruoanlaiton käryt ja auttaa kesäisten lämpötilojen hallinnassa.  Huoneistokohtaisessa ilmanvaihdossa asukas voi itse vaikuttaa ilmanvaihdon tehoon ja sitä kautta asunnon sisäilman laatuun. Ilmanvaihdon tarve asunnossa riippuu monista tekijöistä kuten asukkaiden ja lemmikkieläinten määrästä, kuinka usein peseydytään ja pestään pyykkiä, onko asunnossa sauna sekä siitä, kuinka paljon aikaa vietetään kotona.

Ilmanvaihto onkin aina huoneistokohtaista. Yhden hengen talouksissa riittää huomattavasti pienempi ilmanvaihto kuin esimerkiksi lapsiperheissä. Huoneistokohtainen ilmanvaihto on oleellisen tärkeä sekä asumisviihtyvyyden että energiansäästön kannalta.

Lämmöntalteenotolla merkittäviä säästöjä

Vanhoissa sähkölämmittesissä kiinteistöissä ilmanvaihdon osuus on noin kolmannes koko talon energiankulutuksesta. Tehokkailla lämmöntalteenotto järjestelmillä, jotka ovat erityisesti suunnattu taloyhtiöille voidaan taloyhtiön energiankulutusta pienentää huomattavasti. Tehokkailla järjestelmillä lämmitysenergiasta voidaan hyödyntää jopa 90 % eli talon lämmityskulut alenevat merkittävästi. Tämä on suoraa euromääräistä säästöä taloyhtiölle.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää.


Vallitun perheen ilmanvaihtoremontti
Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!