Saunaosaston kosteus poistettiin tehostamalla ilmastointia

Tapani Kalkela ja Pihla Ventonen asuvat kahden tytterensä kanssa Espoon Laaksolahdessa 50-luvulla rakennetussa rintamamiestalossa. He ovat talon kolmannet omistajat talon pitkästä iästä huolimatta.

– Edellinen omistajapariskunta oli remontoinut talon kellarista kattoon, kun ostimme tämän.

Kellarikerroksessa on sauna, suihku, poreallas, kodinhoitohuone ja vaatehuone. Perhe on innokas saunomaan ja tytöt viihtyvät porealtaassa. Lapsiperheessä tulee luonnollisesti runsaasti myös pyykkiä.

– Saunomme ja kylvemme keskivertoperhettä enemmän. Siitä syystä seurasimme parin vuoden ajan tarkkaan kellarikerroksen huoneilmojen kosteutta esimerkiksi Verisuren -järjestelmän kautta. Ilmassa oleva kosteus pysyi tuuletuksesta huolimatta alakerrassa normaalia pidempään, Kalkela kertoo.

– Tuuletimme tilat saunomisen jälkeen läpivedolla. Halusimme tehostaa olemassa olevaa painovoimaista ilmanvaihtoa, jotta jatkuva saunominen ei aiheuttaisi talon rakenteille mitään vaurioita tai riskejä.

Ei mittavaa remonttia

Perheelle  oli selvää, että mitään isoa ilmanvaihtoremonttia ei aleta tekemään.

– Emme halunneet isoa remonttia. Tämä on noin 70-vuotta vanha talo ja täällä täytyy elää sen mukaan. Painovoimainen ilmanvaihto vaatii ikkunoiden ja ovien avaamisen myös ilmanvaihdon tehostumisen jälkeen.

Kalkela päätyi SisäilmaCenteriin juuri remontin helppouden ja nopeuden takia. Yritys oli lisäksi myös erikoistunut vanhojen talojen ilmanvaihtoremontteihin.

Kalkela lähetti yhteydenottopyynnön netistä ja siitä asiat lähtivät etenemään ripeästi. Myyjä Niko Ursin tuli paikan päälle ja kävi talon yhdessä Kalkelan kanssa läpi. Hänellä oli heti ehdottaa hyvä ja vanhaan taloon turvallinen vaihtoehto.

Fresh Air Alfa

Taloon asennettiin Fresh Air Alfa-ilmanvaihtojärjestelmä. Kellarikerrokseen ja keskikerrokseen asennettiin Fresh Air Alfa -tuloilmalaitteet sekä yläkerran yhteen makuuhuoneeseen asennettiin tavallinen korvausilmaventtiili. Fresh Air 1 -poistoilmapuhaltimet asennettiin kellarikerroksen kylpyhuoneeseen ja keskikerroksen WC:hen. 

Tilanne saunaosastolla on parantunut ilmastointiremontin jälkeen huomattavasti. Ilma vaihtuu tehokkaasti ja sisäilma palautuu nopeasti pesua ennen olleeseen tilaan. Keittiössä on alkuperäinen puuliesi ja olohuoneessa varaava takka, jotka lämmityskaudella parantavat luontaista ilman vaihtoa.

– Nyt kun on talossa on korvausilma hallussa, saadaan ilma vaihtumaan entistä paremmin myös muualla talossa, Tapani Kalkela kiittelee. Remontti oli ohi päivässä.

Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!