Huonekohtainen ilmanvaihto toi avun

Tuusulalainen Maire Haapakoski on asunut jo yli kymmenen vuotta 60-luvulla rakennetussa puisessa omakotitalossa. Vanhassa talossa on vanhalle talolle tyypillinen haju, mitä Haapakoski on yrittänyt vuosien saatossa saada erilaisilla remonteilla pois.

– Taloon on tehty vuosien varrella monenlaisia remontteja, joilla mummolantuoksua on saatu vähennettyä, mutta ei kokonaan pois. Kaipasin asuntoon myös raikkaampaa ilmaa.

Haapakoski haki asiaan parannusta SisäilmaCenteristä. Yhdessä SisäilmaCenterin asiantuntijan kanssa taloon päätettiin asentaa huonekohtainen Fresh Air Omega -ilmanvaihtojärjestelmä, sillä Haapakosken taloon jätettiin koneellinen poistoilma edelleen pesuhuoneeseen ja wc-tiloihin. Fresh Air Omega on suunniteltu tasapainottamaan painovoimaisten kiinteistöjen korvausilman vajetta eli se vie vie tunkkaista ilmaa ulos ja siirtää puhdasta ulkoilmaa sisälle.  

Helmikuussa tehdyssä remontissa sekä makuuhuoneeseen että olohuoneeseen asennettiin Fresh Air Omega -ilmanvaihtimet. Ennen huoneissa oli vain raitisilma-aukot.
Omega ottaa ulosmenevästä ilmasta lämmön talteen ja luovuttaa talteenotetun lämpöenergian  sisään tulevaan ilmaan. Lämmöntalteenoton hyötysuhde on jopa 85 prosenttia.

Viidessä vuodessa takaisin

– Myyjä lupasi että tämä maksaa itsensä takaisin viidessä vuodessa sähkönkulutuksen alenemisena. Remontti tehtiin vasta tänä keväänä eli tämä jää nähtäväksi.
Fresh Air Omegan käyttö on helppoa ja vaivatonta. Laite ei tarvitse muuta huoltoa kuin säännöllisen suodattimen vaihdon.

– Muutos entiseen on ollut iso. Ilma tuntuu raikkaammalle, ja mummolan hajukin on vähentynyt entisetä, ilmanvaihtoremonttiin tyytyväinen Haapakoski sanoo.

Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!