Eroon vedosta ja tunkkaisesta ilmasta

Helsinkiläinen Janne Malmio päivitti vuonna 1947 rakennetun rintamamiestalonsa ilmanvaihdon tälle päivälle alkuvuodesta 2019. Malmio on asunut talossa kohta parikymmentä vuotta.

Talon  painovoimainen ilmanvaihto oli toiminut vuosia moitteettomasti. Muutaman viimeisen vuoden aikana, ilma oli kuitenkin alkanut tuntua tunkkaiselta ja kovilla pakkasilla lattian rajassa oli vedon tunnetta.

– Ilmanvaihtoremontin tekeminen oli ollut mielessä, mutta sille ei koskaan tuntunut olevan oikea aika. Kun SisäilmaCenterin myyjä otti yhteyttä, päätin kartoittaa tilanteen.
Ilmanvaihtokartoituksen jälkeen taloon asennettiin kolme Fresh Air Alfa -tuotesarjan tuloilmaventtiiliä eri puolille taloa. Venttiilien paikat mietittiin yhdessä SisäilmaCenterin asentajan kanssa ennen remonttia. Makuuhuoneeseen asennettiin Fresh Air Alfa -tuloilmalaite, joka sekoittaa raittiin ulkoilman katon rajassa olevaan lämpimämpään huoneilmaan. Pesutiloihin asennettiin nykyaikainen poistoilmapuhallin.

– Pesuhuoneen poistoilma toimi aikaisemmin aivan väärään suuntaan. Nyt asennettu
älypuhallin reagoi ilmankosteuteen. Kun kosteus nousee, aktivoituu puhallin ja kuivattaa tilan nopeasti, Malmio kiittelee.

Päivässä raikkaampaa sisäilmaa

Ilmanvaihtoremontin jälkeen vedon tunne on pienentynyt selkeästi ja sisäilma on ollut raikkaampi.  Painovoimainen ilmanvaihto toimii nyt kunnolla, koska uusien venttiilien ansiosta tuloilmaa saadaan nyt tarpeeksi.

Ilmanvaihtojärjestelmä asennettiin rintamamiestaloon päivässä. Sähkötyöt tehtiin seuraavana päivänä.

Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!