Miksi ilmanvaihto ei enää toimi niin kuin pitäisi?

Vanhojen talojen ilmanvaihto on suunniteltu sen ajan tarpeisiin. Taloja ja saunaa on lämmitetty puilla, mikä vauhdittanut painovoimaista ilmanvaihtoa. Monissa taloissa on kuitenkin lämmitysjärjestelmä vaihdettu ja vanhat öljykattilat ja hellat ovat korvattu uusilla järjestelmillä. Usein unohdetaan, että painovoimaisen ilmanvaihdon toiminta heikkenee merkittävästi tämän takia.

Suihkussa ja saunassa on käyty harvemmin eikä sisäilman kosteutta ole syntynyt yhtä paljon, kuin nykyisellä käytöllä. Ihmisten vedenkäyttö ja rakennusten kosteusrasitus onkin lisääntynyt viime vuosikymmenten aikana. Puutteellisen ilmanvaihdon takia osa kosteudesta voi päätyä talon rakenteisiin aiheuttaen home- ja kosteusvaurioita.

Todennäköisesti vuosien varrella on myös vanhan talon ikkunat ja ovet vaihdettu. Rakennusajan ikkunat ja ovet eivät olleet niin tiiviitä kuin nykyiset. Tästä johtuen mikäli aiemmin ilmaa on tullut taloon ikkunoiden raoista niin nyt se tulee jostain muualta, kuten seinien eristeiden välistä kuljettaen samalla pölyä ja mikrobeja hengitysilmaan.

Muutokset ilmanvaihdossa tapahtuvat hiljalleen vuosien saatossa eikä ongelmat usein olekaan helposti huomattavissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ongelmia olisi ja etteikö niitä olisi aiheellista korjata.

Hei!

Voinko olla avuksesi? Valitse seuraavista

  • Haluan tilata maksuttoman ilmanvaihtokartoituksen
  • Haluan tarjouksen ilmanvaihtoremontista
  • Haluan lisätietoja ilmanvaihtoremontista

Asia selvä. Haluaisimme kysyä vielä pari tarkentavaa kysymystä.

Minkälaiseen kohteeseen haluatte tilata ilmanvaihtokartoituksen?

  • Omakotitaloon
  • Rivitaloon
  • Kerrostaloon

Asia selvä. Olemme erikoistuneet etenkin ennen 1990-lukua rakennettujen rivi- ja pientalojen ilmanvaihtoremontteihin. Pyydä tarjous täältä:

Tarjouspyyntö

Asia selvä. Löydät sivuiltamme kattavasti tietoa tarjoamistamme Fresh Air - ilmanvaihtoratkaisuista sekä yleistä tietoa toimivasta ilmanvaihdosta.

Fresh Air -ratkaisut

Asiaa ilmanvaihdosta

Loisto juttu. Olemme erikoistuneet etenkin ennen 1990-lukua rakennettujen pientalojen ilmanvaihdon parantamiseen. Voit tilata maksuttoman ilmanvaihtokartoituksen täältä:

Tilaa ilmanvaihtokartoitus

Loisto juttu. Olemme erikoistuneet etenkin ennen 1990-lukua rakennettujen rivi- ja pientalojen ilmanvaihdon parantamiseen. Voit tilata maksuttoman ilmanvaihtokartoituksen täältä:

Tilaa ilmanvaihtokartoitus

Emme tee ilmanvaihtokartoituksia tai -remontteja kerrostaloihin. Sisäilmayhdistyksen nettisivuilta löydätte useita yrityksiä, jotka voivat auttaa teitä kerrostalojen ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa.

Sisäilmayhdistyksen nettisivuille

Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!