Ilmanvaihtokanavien nuohous ja puhdistus

Koska ilmanvaihtokanavasi on viimeksi nuohottu? Tiesitkö, että omakotitalon tai rivitalon ilmanvaihtokanavien säännöllinen nuohous on tärkeää monestakin syytä.

Ilmanvaihtokanavien nuohous

Puhtaat kanavat pidentävät ilmanvaihdon ja sitä kautta talon ikää. Myyntitilanteessa säännöllinen puhdistus kertoo siitä, että talosta on huolehdittu. Ja asukkaille ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistaminen tuo asumisviihtyvyyttä. Puhtaissa kanavissa sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana ja talossa on helpompi hengittää.

Puhtaat ilmanvaihtokanavat parantavat myös ilman liikkuvuutta. Huonepölyn, koiran karvojen, roskien ja rasvan muodostama likakerros tukkii vuosien saatossa ilmanvaihtokanavaa ja vähentää ilman virtausta kanavassa. Tämä luonnollisestikin heikentää kodin sisäilman laatua. Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen vähentää talon palokuormaa – ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly on paloherkkää ja saattaa lisätä tulipalon riskiä.

Miksi säännöllinen puhdistus on tärkeää?

Siksi, että talon ilmanvaihto toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Ilmanvaihtokanavien puhdistus tulisi tehdä vähintään kymmenen vuoden välein. Tuloilmakanavat olisi hyvä puhdistaa useammin, esimerkiksi viiden vuoden välein.

Nämä ovat kuitenkin viitteellisiä ohjeita. Puhdistuväliin vaikuttavat muun muassa talon sijainti. Jos koti sijaitsee esimerkiksi vilkkaasti liikennöidyllä alueella, kertyy ilmanvaihtokanaviin liikenteestä aiheutuvia epäpuhtauksia ja pienhiukkasia. Tällaisilla alueilla ilmanvaihtokanavien puhdistusta kannattaa tehdä useammin kuin kymmenen vuoden välein.

Laske hinta-arvio IV-kanavien puhdistuksesta

Miten ilmanvaihdon nuohous ja puhdistus tapahtuu ja onko se aikaa vievää?

Ilmanvaihto nuohotaan alipaineimuria käyttäen. Jokainen ilmanvaihtokanava nuohotaan erikseen. nuohouksen hoitavat asiaan erikoistuneet ammattilaisemme. Normaali ilmanvaihdon nuohous hoituu työpäivän aikana.

Omakoti- ja rivitalojen ilmanvaihtokanavien nouhoukset

Teemme ilmanvaihtokanavien nouhouksia ja puhdistuksia omakoti- ja rivitaloihin sekä pientaloyhtiöihin. Toimialueemme on Uusimaa, Päijät-Häme, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala.

Muista kotitalousvähennys!

Omakotitalon ilmanvaihtokanavien puhdistus on kotitalousvähennyskelpoinen palvelu. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen suuruus on 40 % työn osuudesta.

Laske hinta-arvio ilmanvaihtokanavien nuohouksesta!

Alla olevasta linkistä voit siirtyä laskuriimme ja laskea hinta-arvion IV-kanavien nuohouksesta sekä ilmanvaihdon mittauksesta ja säädöstä.

Laske hinta-arvio IV-kanavien puhdistuksesta

Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!