Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Hyvästä ilmanvaihdosta täytyy pitää huolta. Ilmanvaihdon mittauksella ja säädöllä varmistetaan, että kodin ilmanvaihtojärjestelmä toimii moitteettomasti eli energiatehokkaasti, se poistaa kosteutta ja pitää sisäilman raikkaana.

Ilmanvaihtokanavien säätö ja mittaus

Ilmanvaihdon mittaus on aiheellista aina, kun sisäilma tuntuu tunkkaiselta, asunnossa vetää, kosteus ei tunnu poistuvan tai asuntoon on tehty hiljattain remontti. Ilmanvaihdon säätämisellä varmistetaan, että ilmamäärät ovat riittävät ja ilmanvaihto toimii kaikissa tiloissa oikein.

Hieman alipainen ilmanvaihto

Oikein toimivassa järjestelmässä ilmanvaihto on lievästi alipaineinen. Silloin kosteus poistuu rakennuksesta suunnitellusti. Pelkkä alipainen ilmanvaihto ei kuitenkaan riitä. Ilman vaihtumisessa on huolehdittava myös riittävästä asuntoon tulevasta ja asunnosta poistuvasta ilmamäärästä. Liian suuri yli- tai alipaine voi vaikuttaa merkittävästi sisäilman laatuun ja kodin rakenteisiin. Tästä syystä ilmanvaihtoa on syytä mitata säännöllisesti.

Oikein säädetty ja toimiva ilmanvaihto:

  • pienentää energiankulutusta
  • poistaa tehokkaasti kosteutta
  • parantaa ilmanlaatua
  • takaa puhtaan ja raikkaan sisäilman.

Vähentää energiankulutusta

Ilmanvaihdon osuus pientalon energiankulutuksesta on jopa 30-40 %. Energiankulutusta voidaaan pienentää huolehtimalla siitä, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii oikein ja suunnitellusti.

Vain puhtaaseen ilmanvaihtojärjestelmään

Ilmanvaihdon mittausta ja säätöä ei kannata tehdä likaiseen ilmanvaihtojärjestelmään. Likaisen järjestelmän mittaus ei anna todenmukaista tulosta eikä oikeanlaisia säätöjä voi tehdä. Suosittelemme ilmanvaihtojärjestelmän puhdistusta, jos edellisestä kerrasta on kulunut 2–3 vuotta. Meillä IV-kanavien puhdistus sisältyy ilmanvaihdon mittauksen ja säätämisen hintaan. 

Omakoti-, rivi- ja kerrostalojen ilmanvaihdon säätö

Teemme ilmanvaihdon säätöjä omakoti- ja rivitaloihin sekä taloyhtiöille. Toimialueemme on Uusimaa, Päijät-Häme, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala.

Muista kotitalousvähennys!

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö on kotitalousvähennyskelpoinen palvelu. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen suuruus on 40 % työn osuudesta.

Laske hinta-arvio ilmanvaihtojärjestelmän säädöstä ja mittauksesta. 

Alla olevasta linkistä voit siirtyä laskuriin ja laskea hinta-arvion ilmanvaihtojärjestelmän säädöstä ja mittauksesta. 

Laske hinta-arvio IV-järjestelmän mittauksesta

Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!