ALIPAINE VAI YLIPAINE?

Pitääkö talossa olla alipaineinen- tai ylipaineinen ilmanvaihto vai onko sillä merkitystä? On sillä. Asunnon paine-erojen tulee olla säädetty oikein tai sisäilmaan ja sitä kautta koko rakennukseen muodostuu ongelmia. Ja koska paine-erojen säätely tapahtuu ilmastoinnin avulla, täytyy taloon valita oikeanlainen ilmastointijärjestelmä.

Liian suuri alipaine voi pahimmillaan aiheuttaa suuriakin ongelmia talon rakenteisiin. Voimakas alipaine esimerkiksi imaisee epäpuhtauksia talon rakenteista ja johtaa ne sisälle huoneilmaan. Pahimmassa tapauksessa nämä epäpuhtaudet voivat olla terveydelle haitallisia.

Miksi on tärkeää valita oikeanlainen ilmastointi? Siksi, että talot on rakennettu eri aikakausina eri tavalla. Esimerkiksi taloihin joiden höyrysulku ei enää iän takia ole kunnossa, ei voida asentaa liian suuren alipaineen taloon muodostavaa järjestelmää. Tällaiseen taloon kannattaa asentaa Fresh Air Omega, joka pitää talon paineet kohdillaan. Omega pitää huolen siitä, että huoneeseen tulee saman verran raikasta ilmaa tilalle, kun sitä lähtee poistoilmana ulos.

Miten tunnistat liian suuren alipaineen? No muun muassa siitä, jos takan hormi ei vedä kunnolla tai ulko- tai terassin oven avaaminen on vaikeaa. Nämä johtuvat siitä, että korvaavaa ilmaa ei tule tilalle samaa tahtia, kun sitä poistetaan.

Ylipaineisen ilmanvaihdon puolestaan tunnistaa siitä, että ikkunoiden sisälasin sisäpinnat huurtuvat. Jos sisäilma on ylipaineinen ulkoilmaan nähden, pyrkii lämmin ja kostea sisäilma ulos talon rakenteiden ja ilmavuotojen kautta. Kun sisäilman kosteus tiivistyy rakenteisiin, aiheuttaa tämä pitkässä juoksussa taloon mikrobivaurioita. Tästä syystä ilmanvaihdon tulee aina olla alipaineinen valitusta ilmanvaihtojärjestelmästä riippumatta.

Me teemme paine-erojen mittauksen aina ilmanvaihtoremontin yhteydessä.

Arvelluttaako kotisi ilmanvaihdon riittävyys? Tilaa SisäilmaCenterin maksuton ilmanvaihtokartoitus.

Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!