Hiilidioksidipitoisuus on yksi sisäilman mittareista

Sisäilman hiilidioksidi on osittain peräisin ulkoilmasta, mutta tärkein hiilidioksidin lähde sisätiloissa on ihminen ja lemmikkieläimet, joka tuottaa sitä hengityksensä kautta. Tästä johtuen sisäilman hiilidioksidipitoisuutta pidetään ilmanvaihdon riittävyyden mittarina

Kun hiilidioksidipitoisuus nousee riittävän korkeaksi, se alkaa vaikuttaa ihmiseen nostaen hengitystiheyttä ja aiheuttaen tunkkaisuuden tunteen, väsymystä, päänsärkyä ja jopa oppimisvaikeuksia. Tiedätkö sinä mikä teidän hiilidioksidi taso on?

Hiilidioksidiluokituksen mukaiset sisäilman enimmäisarvot

  • Alle 350. Ulkoilman hiilidioksidipitoisuus, sisäilmastoluokka S1. Tilan sisäilman laatu on erittäin hyvä ja lämpöolot ovat viihtyisät kesällä ja talvella.
  • Alle 550. Sisäilmastoluokka S2. Tilan sisäilman laatu on hyvä ja lämpö­olot vedottomat.
  • Alle 800. Sisäilmastoluokka S3. Tilan sisäilman laatu ja lämpöolot täyttävät säännösten tarkoittamat vähimmäisvaatimukset.
  • Alle 1000. Suositusten mukaan sisäilman hiilidioksidipitoisuuden tulisi olla alle 1000 ppm.

Hei!

Voinko olla avuksesi? Valitse seuraavista

  • Haluan tilata maksuttoman ilmanvaihtokartoituksen
  • Haluan tarjouksen ilmanvaihtoremontista
  • Haluan lisätietoja ilmanvaihtoremontista

Asia selvä. Haluaisimme kysyä vielä pari tarkentavaa kysymystä.

Minkälaiseen kohteeseen haluatte tilata ilmanvaihtokartoituksen?

  • Omakotitaloon
  • Rivitaloon
  • Kerrostaloon

Asia selvä. Olemme erikoistuneet etenkin ennen 1990-lukua rakennettujen rivi- ja pientalojen ilmanvaihtoremontteihin. Pyydä tarjous täältä:

Tarjouspyyntö

Asia selvä. Löydät sivuiltamme kattavasti tietoa tarjoamistamme Fresh Air - ilmanvaihtoratkaisuista sekä yleistä tietoa toimivasta ilmanvaihdosta.

Fresh Air -ratkaisut

Asiaa ilmanvaihdosta

Loisto juttu. Olemme erikoistuneet etenkin ennen 1990-lukua rakennettujen pientalojen ilmanvaihdon parantamiseen. Voit tilata maksuttoman ilmanvaihtokartoituksen täältä:

Tilaa ilmanvaihtokartoitus

Loisto juttu. Olemme erikoistuneet etenkin ennen 1990-lukua rakennettujen rivi- ja pientalojen ilmanvaihdon parantamiseen. Voit tilata maksuttoman ilmanvaihtokartoituksen täältä:

Tilaa ilmanvaihtokartoitus

Emme tee ilmanvaihtokartoituksia tai -remontteja kerrostaloihin. Sisäilmayhdistyksen nettisivuilta löydätte useita yrityksiä, jotka voivat auttaa teitä kerrostalojen ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa.

Sisäilmayhdistyksen nettisivuille

Ilmainen kartoitus!

Jätä numerosi ja tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus.

Please wait...
Ilmainen kartoitus!